Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES
AUXILIARS DE CONVERSA ANGLESA

A l’Acadèmia sempre hem donat molta importància a l’aprenentatge dels idiomes, concretament l’anglès es comença a ensenyar a la llar d’infants i es segueix a Primària on l’assignatura d’anglès es veu acompanyada d’altres com Arts & Crafts i Science que també es donen en aquest idioma, i per altra banda a Secundària els alumnes s’inicien amb les classes d’alemany.

Seguint aquesta línia, l’Acadèmia s’ha adherit al Programa AC del Servei d’Ensenyament Multilingüe de Catalunya, que té l’objectiu de promoure programes de mobilitat per estudiants i fomentar l’intercanvi cultural, donant lloc al que es coneix com a auxiliars de conversa.

Els estudiants d’intercanvi, provinents de Londres i EEUU, viuran amb famílies d’acollida de la mateixa  escola i durant la setmana acompanyaran als professors d’anglès a les seves classes, donant l’oportunitat als alumnes perquè puguin practicar amb una persona nativa.

La Hawa, la Julia i en Robert aniran aquest curs per les diferents classes d’Infantil, Primària i Secundària respectivament, a fer d’auxiliars de conversa dels professors d’anglès, una manera fantàstica de complementar l’expressió i comprensió oral dels nostres alumnes.

Agraïm des de l’escola la participació de les famílies acollidores implicades en el programa, i als auxiliars de conversa que esperem que aprenguin i gaudeixin molt de l’experiència.

De ben segur que per a tots serà un intercanvi lingüístic i cultural molt enriquidor!

REALITAT VIRTUAL A L'ACADÈMIA

Des dels anys cinquanta, la realitat virtual ha estat una aventura especialment atractiva per les pel·lícules de ciència-ficció. Resulta curiós poder observar un altre món o situar-se a un lloc imaginari mitjançant l’ús d’unes ulleres electròniques. Realitat virtual és la representació d’espais, persones o objectes mitjançant recursos electrònics. És una experiència única i vivencial que ens permet trencar les barreres de l’espai i el temps. Però més enllà de l’emoció i la aventura que suposa una experiència com aquesta, la realitat virtual ens permet ensenyar.

En l’àmbit educatiu ens permet captar l’atenció de l’alumne i, sobretot, desenvolupar l’empatia que, a la fi, és una de les eines més importants per a comprendre. Podem explicar la desforestació però si ho ensenyem i ho fem viure, els alumnes no ho entendran millor? I no es faran noves preguntes?

A alguns dels llocs on ens pot portar aquesta nova tecnologia és a l’interior del nostre cos , un forat negre, una catedral romànica, la ciutat que visitarem pel crèdit de síntesi o a l’Amazones, entre d’altres. Tota una eina per a entendre un concepte dit a classe com, tanmateix, per fer-nos noves preguntes sobre el lloc, el coneixement que ens lliura el llibre de text o allò que ja donaven per sabut.

A la classe de 2n ESO B varem poder aplicar aquesta nova tecnologia mitjançant unes ulleres de realitat virtual. Dins del temari de Ciències Socials dedicat a l’Islam, els alumnes van viatjar, sense saber-ho, a la Meca. Concretament, a l’Hajj, el pelegrinatge que tot musulmà ha de fer un cop a la seva vida. Dos alumnes es posaven les ulleres i descrivien el que veien als seus companys. Homes amb túnica, una “caixa fosca” al mig d’una plaça, musulmans resant, etcètera. I sí, la resta d’alumnes van esbrinar ràpidament que es tractava de la Meca, però no tant sols això. Molts van quedar sorpresos per la quantitat de gent que celebrava l’Hajj i algun es va quedar amb ganes de saber i conèixer més. També es van adonar que alguns dels seus companys coneixien més sobre aquest tema pel seu origen.  

A la fi, va despertar la guspira del coneixement involucrant els alumnes en una experiència nova. Iniciant aquella curiositat, les ganes d’experimentar i de viure certs elements que ens queden molt lluny. I per què no dir-ho? Al mateix temps em va servir per a plantejar nous interrogants que, prèviament, ni jo m’havia plantejat. En definitiva, una activitat innovadora i vivencial. 

ERASMUS + A L'ACADÈMIA

7 octubre 2016
ERASMUS + A L'ACADÈMIA

Durant aquest curs i el següent, la nostra escola ha estat acceptada per participar en un projecte ERASMUS + (anteriorment COMENIUS). ERASMUS + és el programa de la Comissió Europea per Educació, formació, joventut i esport. El projecte de la nostra escola s’anomena “Euro Trading, Young Entrepreneurs on the move”, tindrà un durada de dos anys i permetrà que els nostres alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària siguin joves emprenedors. Seran ells els encarregats de crear la seva propia agència de viatges i podran viatjar, de manera fictícia o real (els alumnes de 6è d’aquest curs i el següent) a altres països de la Unió Europea. Tot el procés es realitzarà en anglès i en comú amb les escoles dels altres països que han estat acceptats en aquest ERASMUS +: Alemanya, Irlanda, Polònia, Anglaterra i Grècia.

BANDA XL

9 setembre 2016
BANDA XL

Enguany s'ofereix la possibilitat d'ampliar l'activitat de banda per als alumnes de 5è i 6è d'Educació Primària i altres alumnes que ja han participat del projecte #SonaEscola -Banda. Serà els divendres de 17h a 18h i la impartirà en Xavi Piñol, el nostre mestre especialista de música. 

L'activitat té places limitades i els interessats poden demanar més informació a en Xavi via correu electrònic (xpinol@academiaigualada.com)

TALLER D'ESTAMPACIÓ

16 juny 2016
TALLER D'ESTAMPACIÓ

Els alumnes de primària hem anat tres dies de colònies. Per poder-nos distingir d'altres grups hem realitzat al llarg de la setmana passada un taller d'estampació de samarretes per lluir ben contents les nostres petites obres d'art. Que us semblen?

anterior 8 9 10 11 12 13 14 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal