Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES
ELS VISITEM EL TALLER ENRIC OROBITG

Els alumnes de Cicle Inicial vam visitar el poble de Verdú, aprofitant la visita al taller “Enric Orobitg”. Abans d’entrar-hi i aprendre tot el procés de creació d’una peça de ceràmica, vàrem poder comprovar com és la vida habitual d’un poble, el seu entorn rural, els paisatges que l’envolten i les feines més habituals relacionades amb la pagesia i la ceràmica.

Al cap d’una estona, va arribar la monitora que ens va acompanyar fins al taller. Allà vam veure tots els passos que segueixen els terrissaires per a crear una obra mestra: l’obtenció del fang de la bassa, el funcionament del forn, la utilització del torn i l’elaboració d’una peça de ceràmica.

Dirigits pel mateix mestre Enric, vam gaudir de l’ofici dels terrissaires realitzant la nostra pròpia figura: un peix (els alumnes de 1r) i un pingüí (els alumnes de 2n).

Tan aviat com estiguin les nostres peces cuites, ens les portaran a l’escola i les podrem decorar amb pintures de colors!

CONVICÈNCIA VERS CONFLICTE

17 octubre 2016
CONVICÈNCIA VERS CONFLICTE

Els alumnes de 4t d’ESO estem coneixent aquest dies els significat de convivència i el seu antònim el conflicte. Però més enllà de treballar el seu concepte i característiques hem posat a prova les nostres habilitats de cooperació a través de la dinàmica de la Teranyina.

Per tal de fer la dinàmica vam baixar al gimnàs, on ens esperava una corda lligada entre dues columnes que tots havíem de travessar, però ja veuríem més tard  que només seria possible amb la col·laboració de tots. Després de provar diferents estratègies i viure divertits moments, vam aconseguir passar gairebé tots, però el més rellevant és que vam reflexionar sobre la importància de la cooperació, i com les decisions en grup ens poden ajudar a resoldre conflictes i assolir un objectiu comú!

LA FAMÍLIA

17 octubre 2016
LA FAMÍLIA

Aquest trimestre els alumnes de 2n de CFGS d’Educació Infantil estem treballant la família, el primer agent socialitzador de l’infant, encarregat de cobrir les seves necessitats però també de donar-li una educació.

Vam començar buscant una definició adequada i vam seguir treballat la seva evolució i les tipologies de família, inclús hem dibuixat la nostra i hem fet un mural! Ara ens hem detingut a parlar sobre l’educació que es dona a casa, doncs com s’acostuma a dir: cada família és un món. Sabíeu que hi ha 4 tipus d’estils educatius? Segons la teoria de Maccoby i Martin les famílies es poden dividir en democràtiques, autoritàries, permissives i negligents. Per tal de comprendre cada estil ens hem dividit en grups , a través dels quals buscarem i plantejarem exemples que ens ajudin a aproximar-nos-hi.

Com a futurs educadors cal entendre la important tasca educativa que tenen els pares, i buscar el millor model per orientar-nos junts en aquest camí, doncs cal que família i escola treballin plegats per convertir aquest infants en grans personetes!

Podeu seguir les nostres activitats al nostre bloc: eduinfantil.wordpress.com

El proper diumenge, 23 d’octubre, arriba la 38ª Cursa Popular Ciutat d’Igualada. Tothom qui vulgui participar -alumnes a partir de 3r i pares o mares- cal que formalitzeu la vostra inscripció online a la següent pàgina web on també trobareu tota la informació corresponent a la cursa.

http://www.cursapopularigualada.cat/ 

Si encara no heu fet... no us adormiu perquè es tancaran el dimecres 19 d'octubre de 2016. La inscripció online és perquè el dorsal compta amb el xip de cronometratge i així ja es controla el temps de cada corredor/a. 
- Lloc de sortida: Avinguda Barcelona, cruïlla ctra. Manresa. - Hora: 11h. - Lloc d’arribada: Plaça Cal Font. - Distància: 5.500 m 
Recordeu que aquesta cursa també té un caire solidari i l'associació de socorristes AquaSOS farà un donatiu a un projecte solidari en funció del nombre de participants. Cord

ELS NOSTRES EQUIPS ESCOLARS

10 octubre 2016
ELS NOSTRES EQUIPS ESCOLARS

Un any més, els nostres equips escolars comencen la preparació per fer front a la nova temporada escolar. El dissabte ja van participar d'una trobada escolar. Els benjamins contra l'Òdena, mentre que els alevins contra les Escolàpies.

Us mantindrem informats de totes les novetats que viurem al llarg del present curs. 

Som-hi Acadèmia!

anterior 7 8 9 10 11 12 13 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal