Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES
RESOLUCIÓ DE CONFLICTES A TRAVÉS DEL TEATRE

El passat divendres 20 de gener els alumnes de 2n de CFGS d'Educació Infantil de l'escola van realitzar un taller sobre "Resolució de conflictes a través del teatre". Va se un taller molt pràctic, divertit, on la tallerista  Anna Boix va potenciar la reflexió personal i grupal sobre el significat, les causes i les conseqüències  del conflicte en si.

Va ser una jornada molt profitosa amb dinàmiques divertides on els alumnes van poder passar una molt bona estona

LEGO ROBÒTICA

25 gener 2017
LEGO ROBÒTICA

Els alumnes de 1r d'ESO han començat a treballar amb Lego Robòtica!. Dissenyar, pensar, construir, observar, aplicar coneixements, resoldre reptes són les bases per treballar amb la programació dels robots.  Aquesta tasca es realitzarà durant tot el segon trimestre; al principi ens dedicarem a construir el robot i després aprendrem a programar des dels iPads  iniciant-nos en el llenguatge de programació SCRATCH, que ofereix múltiples i diverses possibilitats per aconseguir moviments en el futur robot

VISITEM LA BIBLIOTECA D'iGUALADA

Aquest trimestre els alumnes de 1r de CFGS d’Educació Infantil estem treballant els contes, i quina millor manera de conèixer-los, que endinsant-nos dins d’una biblioteca. Així que el passat divendres vam arribar-nos fins a la Biblioteca d’Igualada on van trobar-nos la Francina, que ens va mostrar diferents aspectes de la literatura infantil.

Després de fer-nos una introducció sobre la història i distribució de la biblioteca, la Francina ens va deixar una vintena de versions del conte de la caputxeta vermella per tal d’analitzar-ne els seus dibuixos, textos,… va ser curiós veure com diferents autors i il·lustradors han fet seu aquest relat tan popular.

Durant la visita vam reflexionar al voltant dels contes clàssics i actuals, els espais de lectura, com incentivar els infants a la lectura, i finalment vam parlar sobre la funció educativa del conte. Per completar l’activitat vam buscar contes que seleccionaríem si fóssim educadors, segons la seva il·lustració, l’enginy, l’esperit crític, l’humor… i posteriorment els vam compartir amb els companys.

Des d’aquí agrair a la Biblioteca per obrir-nos les seves portes i en especial l’atenció i dedicació de la Francina!

Ens visita l'Institut Guttmann

Un  curs més, els alumnes de 4t d’ESO de l’Acadèmia Igualada, hem rebut la visita del Jordi Torné,  col·laborador de l’Institut Guttmann  que ens fa  reflexionar  sobre la importància d’aprofitar el temps i la vida.

Des de la seva pròpia experiència ens  ensenya que ningú està exempt de patir un accident i que de forma general, tant en l’esport, com en moments d’oci, com en la conducció... hem d’actuar amb prudència i responsabilitat.

Ens ha animat a treballar en el que estem fent,  estudiar,  i ens ha encoratjat a ser valents, alhora que prudents.

ERASMUS +

24 gener 2017
ERASMUS +

Dins del projecte Erasmus+ els alumnes 4t, 5è i 6è de Primària han pogut assistir a una xerrada relacionada amb les agències de viatges.

La nostra convidada ha estat la Gemma Alcoberro, mare de la Maria Codina de 3r, qui va estar treballant en aquest sector durant molts anys i encara hi està vinculada.

Ha explicat molts temes interessants com, per exemple, quines són les diferents feines dins una agència (director, controlador financer, publicista, agent, etc.) i quines tasques hi desenvolupen cadascun d’ells. A més a més, ens ha portat diversos tríptics, catàlegs, bitllets d’avió i targetes d’embarcament que hem pogut mirar i comentar  plegats.

Cal felicitar als alumnes per l’interès mostrat i, sobretot, agrair a la Gemma la seva participació. Ha estat una experiència molt enriquidora que ens ha servit per a iniciar-nos en aquest món!

1 2 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal