Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

CONCURS DE CARBASSES

31 octubre 2012
CONCURS DE CARBASSES

La festa de la castanyada és potser un bon moment per trencar un fals mite, segons el qual, la carbassa només forma part del costumari anglosaxó. A l’Acadèmia, sabem que el món canvia a un ritme vertiginós i que les nostres costums i tradicions estan en perill de ser substituïdes i  influenciades per costums forànies. La importància de l’anglès al món i les ganes de mantenir una festa típica catalana, ens ha fet unir la Castanyada amb el Halloween nordamericà.

A la Catalunya medieval ja hi havia el costum de preparar una carbassa buida amb una espelma al seu interior. L’objectiu era fer por i relacionar el món dels vius amb el món dels morts.  El Halloween actual, és una tradició semblant a la dels nostres avantpassats. Per aquest motiu l’escola organitza des de fa temps un concurs de carbasses entre els nostres alumnes de primària. Les ganes de ser innovadors  desperta la imaginació de l’alumnat i arriba a la concreció de veritables petites obres d’art. L’èxit del concurs porta a reunir desenes de carbasses al vestíbul de l’escola. La mostra d’enguany ha estat força visitada pels pares, i han estat els mestres els encarregats de votar-ne les millors.

Els guanyadors d’enguany han estat:

Laura Puga, Toni Jorba, Aitana Gonzàlez, Júlia Seuba, i Anna Martínez

Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal