Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES
PROJECTE DE DESCOBERTA D’IGUALADA. ELS TRES TOMBS D’IGUALADA

Els alumnes d’infantil continuen el seu projecte de descoberta d’Igualada. Aquest mes de gener el dediquem als Traginers i la Festa dels Tres Tombs d’Igualada. L’Antic Gremi de Traginers d’Igualada es coneix com a mínim des del 1822. Ha estat l’entitat encarregada d’organitzar cada any i de forma ininterrompuda la Festa dels Tres Tombs d’Igualada. Una festa declarada d’interès turístic nacional des del 1981 i Festa Tradicional d’interès nacional des del 2010. La importància dels traginers ha estat tan gran que el 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi. És la festa dels Tres Tombs més antiga de Catalunya. Per aquest motiu els nostres petits estan descobrint tot aquest mon festiu. Vegeu que fins i tot s’han vestit com els nostres traginers igualadins. 

EXPERIMENTEM I PINTEM AMB CAFÈ

Aquesta setmana els nostres petits d’infantil han experimentat i descobert una nova tècnica d’expressió artística. Hem après que no tots els nens i nenes disposen de colors per pintar. Així que hem buscat una alternativa a la pintura i hem experimentat amb el cafè. Hem barrejat cafè granulat amb aigua i ens ha sortit una pasta aigualida. Olorem la barreja i quina olor més forta!; no ens agrada massa aquesta olor, i per això no entenem com els nostres grans en beuen cada dia. Mirem el color marró fosc. Suquem el pinzell i mans a l’obra. Hem començat a crear dracs i diables del conté que ens han explicat. Ens han quedat d’allò més macos. 

HOW DO THE KIDNEYS WORK?

A l’assignatura de Sciences, els alumnes de 4rt de primària de l’Acadèmia hem experimentat al laboratori. Aquesta vegada l’experiment s’anomenava “How do the kidneys work?. L’objectiu ha estat conèixer a través d’una simulació el funcionament dels ronyons dins l’aparell excretor. Aquest aparell s’encarrega de filtrar la sang. Recull les substàncies residuals que transporta la sang, juntament amb una mica d’aigua, i expulsa aquestes substàncies del cos en forma d’orina. Està format pels ronyons i les vies urinàries. L’experiment ens ha servit per entendre el funcionament d’aquest òrgan tan important pel nostre dia a dia. 

PROJECTE ERASMUS + EURO TRADING, YOUNG ENTREPRENEURS ON THE MOVE

 

Els alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària hem encetat el projecte Erasmus+ anomenat "Euro trading, young entrepreneurs on the move" tot dissenyant el logo de l'agència de viatges que haurem de crear. Tant els dissenys finalistes com el guanyador han estat escollits mitjançant les votacions dels companys. Volem felicitar-los a tots i, en especial, a l'Oriol Berenguer de 4rt B autor del logo més votat. Enhorabona!!

HEM FET POSTALS DE NADAL

21 desembre 2016
HEM FET POSTALS DE NADAL

Ja s'acosta, ja el tenim aquí! Ja falta una mica per celebrar les festes de Nadal, així doncs, tots els alumnes d'Educació Primària ens hem proposat noves idees per treballar i felicitar el Nadal, una de les tradicions més esperades de tot l'any. I mireu, quines postals tan maques i originals hem creat. Aviat les rebreu a casa, sense email i sense les noves tecnologies; una idea genial i fantàstica que farà més emotiu aquest Nadal.

1 2 3 4 5 6 7 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal